Baldur

In liefdevolle herinnering: Baldur

Baldur is samen met Leontien de grondlegger van Praktijk HIP. Ze zijn in augustus 2016 samen met de praktijk gestart.
Helaas is Baldur op 4-12-2020 ingeslapen. Baldur had chronische bronchitis en zijn medicatie hielp niet meer voldoende. Baldur oogde niet meer gelukkig en zijn longen hadden het zwaar. De kinderen die afscheid van hem wilden nemen hebben dat gedaan. In de kantine van praktijk HIP is een gedenkplekje ingericht.
Baldur heeft veel betekend en hij leeft nu verder in vele kinderharten en in dat van Leontien.

Therapiepaard
Kenmerken: lief, eigenwijs, graag op zichzelf, knuffelig, onverstoorbaar.

Ras: ijslander
Geslacht: ruin

Brave Baldur is al 26 jaar en met zijn grijze haren wordt hij ook wel eens ‘opa-paard’ genoemd. Baldur is een heel fijn en rustig paard waar kinderen zich al snel vertrouwd mee voelen.
Baldur wordt graag verzorgd door de kinderen en jongeren. Zo maken zij papjes voor hem omdat hij niet zo goed meer kan kauwen, maar ook assisteren zij als hij pufjes toegediend krijgt zodat zijn longen weer beter functioneren.
Baldur werkt al vanaf het begin in de praktijk en heeft al veel kinderen geholpen en een luisterend oor geboden. Spelletjes en oefeningen in de bak vind hij niet meer zo leuk. Hij geniet nog wel heel erg van het maken van een buitenrit met een kind op zijn rug. Baldur brengt heel veel rust met zich mee. Anderzijds kan hij ook wel eigenwijs zijn, en heeft dan een duidelijke leider nodig. Baldur heeft door zijn ‘eigenwijsheid’ al veel kinderen en jongeren geleerd om duidelijk te zijn en zo hun zelfvertrouwen te doen groeien.

“Hij is superlief en braaf en ik ga graag met hem op buitenrit, want dan is hij lekker enthousiast.” (Aniek, 16 jaar)