Ervaringen


Karel, 12 jaar

Ik kom bij Leontien en de paarden omdat mijn ‘emmertje’ vaak overliep. Ik heb geleerd om met mijn emoties om te gaan en erover te vertellen zodat mijn ‘emmertje’ niet meer overstroomt.
Ik ga altijd heel graag naar Leontien en de paarden toe. Het leukste vind ik de sessies dat we op buitenrit gaan. Ik mag dan lekker op het paard zitten en ondertussen praten we over de dingen die me dwars zitten of soms praten we juist even helemaal niet. De paarden zijn lief, grappig, ondeugend en ook wel eigenwijs.


Sterre, 10 jaar

Ik heb bij Leontien en de paarden geleerd hoe ik voor mijzelf kan opkomen. Ik leer dit door samen met de paarden spelletjes te doen, zoals ‘verdedig je kasteel’ , wat ik heel leuk vind. Baldur is eigenwijs en al best oud, maar ik voel me heel fijn bij hem! Guusje is heel grappig, en een beetje gek, ze maakt mij altijd aan het lachen! Dala is mooi en rustig.
Ik ga altijd met plezier naar de paarden toe. Het leukste vind ik als ik oefeningen mag doen als ik op het paard zit.


Jedithja, 11 jaar

Ik kom al even bij Leontien en vind het heel fijn en prettig om er te zijn. Ik heb gekozen voor deze hulp met paarden omdat ik zelf op paardrijden zit en ik dus heel erg van paarden houd. Ik vind de spelletjes die we doen heel leuk en het helpt me echt. Leontien heeft me al heel veel geleerd en ik heb er veel aan. Ik vind Leontien heel fijn en ik kan ook echt mijn hart bij haar luchten. Dankjewel Leontien!


Moeder Jeanet

Wij hadden vragen over de opvoeding en hoe we onze oudste dochter het beste konden helpen. Leontien heeft ruim de tijd genomen om ons te leren kennen en onze dilemma’s te horen en te begrijpen. Zij is een rustige en respectvolle hulpverlener, die weet hoe je mensen op hun gemak kunt stellen. Onze dochter heeft nu wekelijks begeleiding van Leontien. Dit was hard nodig en we zagen haar veel meer tot rust komen en zichzelf echt gaan ontplooien. Tegenwoordig, om de vriendschap tussen onze oudste twee meer te bevorderen, gaat ook onze andere dochter geregeld mee. De lessen en de vragen die ze krijgen, zorgen voor meer begrip tussen de zussen. Voor ons is dat heel kostbaar. Dankzij Leontien haar inzichten en aanpak hebben wij nu veel meer rust en gezelligheid in huis. Vanuit de grond van ons hart, bedankt!


Moeder Sandra en vader Jeffrey

Onze dochter vindt het lastig om haar emoties te tonen en bespreekbaar te maken. Ze kijkt bij onbekende mensen eerst de kat uit de boom. Maar bij haar eerste ontmoeting met Leontien was ze meteen zichzelf en had ze hele praatjes. Wij als ouders waren hier even stil van en verbaasd over.
Maar één ding wisten we zeker: dit gaat goed komen en we hebben het volste vertrouwen in Leontien. En wat doet onze dochter het goed nu ze al een paar maanden bezig is! Zowel thuis als op school zien we resultaat. En ze gaat elke keer weer met plezier naar Leontien en de paarden.
Hoe fijn is het als je kind, die het even moeilijk heeft, na een sessie weer met een opgeluchte glimlach thuiskomt.
Wij raden de begeleiding van Leontien zeker aan!


Moeder Debby

Mijn twee kinderen komen al geruime tijd bij Leontien, ze hebben in deze tijd grote stappen gemaakt. Zo hebben ze de scheiding een plekje kunnen geven en zijn ze enorm gegroeid in hun zelfvertrouwen. De begeleiding met paarden is heel waardevol. Ze voelen goed aan wat mijn kinderen nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een knuffel, of ze dagen mijn kinderen juist uit om hun grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen. Ik heb mijn kinderen echt zien groeien, zij staan nu sterker in hun schoenen dan voorheen.
Leontien speelt heel goed in op de wensen van de kinderen en past daar waar nodig en daar waar het kan het bedachte programma voor de sessie aan. Zo hebben mijn kinderen nog nooit een sessie gehad waarbij ze het niet leuk hebben gehad. Zij gaan dus nog steeds met veel plezier naar Leontien en de paarden toe.


Hayley, 8 jaar

Ik vind het heel erg leuk en fijn dat ik bij Leontien en de paarden mag zijn. Daar kan ik mezelf zijn en leer ik over wat ik voel. Door er over te praten kan ik mijn hoofd dat soms vol zit leegmaken. De paarden maken mij rustig en blij, ze begrijpen mij!


Merel, 9 jaar

Ik heb een paar sessies gehad met Leontien en Baldur. In het begin kon ik niet zo goed slapen en daarom heb ik ademhalingsoefeningen gehad en heb ik geleerd hoe ik kon tellen in mijn hoofd. Dat hielp mij heel erg. Praten is nog best lastig, maar bij Leontien is het op een leuke speelse manier waardoor je eigenlijk vergeet dat je over moeilijke dingen aan het praten bent. Ik heb er heel veel aan gehad en kan het kinderen aanraden.


Aniek, 16 jaar

Ik heb veel geleerd bij Leontien en de paarden. Over mijn eigen gedrag en wat ik beter wel en niet kan doen, maar ook wat de gevolgen zijn. Ook heb ik met de kasteeloefening geleerd om voor mijzelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Leontien is heel aardig en ik kan alles bij haar kwijt, ik vertrouw haar. Guusje is heel schattig en grappig, ik moet regelmatig om haar lachen. Baldur is al best oud, maar echt wel superlief en braaf. Ik ga graag met hem op buitenrit, want dan is hij lekker enthousiast. Dala ken ik nog niet zolang, maar ze is heel erg lief.


Moeder Rianne

Bij Leontien en de paarden mag je gewoon zijn wie je bent. Leontien straalt dat uit en dat geeft een kind vertrouwen, waardoor het zichzelf kan zijn. Gesprekken komen gemakkelijk opgang, omdat je tussen de paarden beweegt en actief bezig bent. Leontien heeft een voorbeeldfunctie voor de kinderen. Soms past Leontien het programma aan, zodat het past bij wat het kind op dat moment nodig heeft. Mijn dochter en ik komen graag op de locatie, er is veel privacy en rust.


Moeder Vera

Mijn twee dochters zijn sinds kort een traject gestart bij Leontien. Mijn dochters genieten enorm van de sessies met de paarden en ik merk dat het ze goed doet. Ik ben zo blij dat deze vorm van jeugdhulp met paarden bestaat. Ik ben eerst elders wezen kijken, maar ik voelde dat mijn dochters zich daar niet gelijk op hun gemak voelden, bij Leontien was dit gevoel er direct.
Ik ben blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb en de keuze heb gemaakt voor Leontien. Bij Leontien zijn ze op hun plek en kunnen ze groeien!


Tess, 13 jaar

Dankzij een aantal sessies met Leontien en Baldur heb ik geleerd om met mijn stress voor toetsen om te gaan. Er waren heel veel verschillende oefeningen en dat vond ik erg fijn. Ik hou van afwisseling. Ik vond de kasteeloefening erg interessant. Ik heb hiermee veel over mijn eigen grenzen geleerd. Baldur is een heel lief en fijn paard om mee te werken. Ik voelde me bij hem, maar ook bij Leontien erg op mijn gemak. Ik vind dat Leontien haar werk heel goed doet. Ze luistert goed naar je en ze komt met allerlei tips en ideeën waar ik heel veel aan heb gehad.


Myrthe, 12 jaar

Ik vind het heel leuk en fijn bij Leontien en de paarden. Ik heb al veel geleerd, zoals opkomen voor mezelf en mijn grenzen aangeven. Ik durf nu meer mezelf te zijn en durf grappen te maken. Ik heb veel stress over schoolwerk, maar nu weet ik hoe ik de ‘rode gedachten’ kan vervangen voor ‘groene gedachten’ en ik loop nu niet meer vast. Ook heeft Leontien mij trucjes geleerd om met mijn faalangst om te gaan. En ik heb geleerd om met verdriet om te gaan.
De paarden zijn cuties! Baldur steekt vaak zijn tong uit, Dala is heel nieuwsgierig en Guusje is klein maar fijn! Guusje masseert mij wel eens en het is zo schattig hoe ze naar me kijkt.
De paarden helpen mij met mijn zelfvertrouwen . Bij de paarden ben ik mezelf en heb ik minder stress. Leontien is soms wat rommelig, maar daardoor durf ik ook wat meer los te laten. Leontien kan goed met kinderen omgaan en samen met hen over hun gevoelens praten. Als je van dieren houdt en graag buiten bent, raad ik de begeleiding van Leontien zeker aan.


Moeder Michelle

Voor onze dochter zijn wij opzoek gegaan naar een laagdrempelige methode om haar zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten. Zo kwamen wij in contact met Leontien (praktijk HIP). Eerst vond er een kennismaking plaats om te kijken of er een klik was tussen onze dochter en Leontien. De klik was er direct en onze dochter was direct open en spontaan naar haar toe. Wel in het begin nog wat afwachtend. Door middel van training met de paarden en coaching van Leontien, heeft onze dochter veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ook is ze nu weerbaarder naar andere kinderen. We merken een enorme groei bij haar en zijn dan ook blij dat Leontien op ons pad is gekomen en onze dochter heeft kunnen helpen om dit voor elkaar te krijgen. Ze heeft handvatten gekregen die ze kan gebruiken voor de rest van haar leven.

Ervaring onze dochter:
Ik vind het fijn dat Leontien mij helpt. Samen met de paarden heb ik geleerd om over mijn gevoel te praten, want dat vond ik altijd lastig. Ook heb ik geleerd dat ik ‘nee’ mag zeggen als ik iets echt niet wil. Dankzij Leontien en de paarden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.


Anemoon, 14 jaar

Ik volg al een tijdje deze therapie en ik vind het superleuk! We doen leuke spelletjes, rijden paard en gaan af en toe op buitenrit. Leontien is een goede en hele aardige coach. Bij deze therapie kun je makkelijker over moeilijke dingen praten omdat je bezig bent met de paarden.
Ik heb het altijd naar mijn zin bij Leontien en de paarden.